Saturday, 19 November 2016

Bangkit kerah tenaga, tumpuan untuk berdepan PRU-14, kata Dato’ Sri Hishammuddin… ketika merasmikan penutupan Konvensyen UMNO Negeri Pahang 2016

CENDERAMATA BUAT BEKAS WAKIL RAKYAT... Dato' Sri Hishammuddin yang diiringi oleh Dato' Sri DiRaja Adnan, sedang menyampaikan cenderamata kepada veteran UMNO yang juga bekas Pengerusi, Majlis Bekas Wakil Rakyat (MUBARAK) Pahang, Dato' Sri Abdul Jabbar Ibrahim. 
 

DEWAN JUBLI PERAK SULTAN AHMAD SHAH, KUANTAN – Naib Presiden UMNO, Dato’ Sri Hishammuddin Hussein mengingatkan Ahli-ahli UMNO supaya tidak berasa selesa, sebaliknya perlu bangkit mengerah segala tenaga dan tumpuan untuk berdepan cabaran getir pada pilihan raya umum akan datang.

Menurutnya, Ahli-ahli UMNO perlu menghimpunkan segala kekuatan, memfokuskan pemikiran dan menzahirkan kebersamaan dengan tidak sesekali memperjudikan masa depan parti, agama, bangsa serta tanah air.

“Dengan tekad yang bulat dan azam yang kuat, saya mahu Ahli UMNO bangkit dengan semangat luar biasa bahawa menerusi UMNO kita mempertahankan kedaulatan serta maruah kehidupan rakyat,” katanya seperti yang dilaporkan oleh Utusan Malaysia.

Beliau yang juga Menteri Pertahahanan, berkata demikian ketika berucap merasmikan penutupan Konvensyen UMNO Negeri Pahang 2016 petang Sabtu, 19 November di sini. Konvensyen seharian ini bermula sejak pagi.

Dato’ Sri Hishammuddin turut me­ng­in­gatkan Pemimpin-pemimpin dan Ahli-ahli UMNO supaya merapatkan saf serta mengetepikan kepentingan peribadi dalam perjuangan demi kepentingan rakyat dan negara.

SESI BERFOTO BUAT KENANG-KENANGAN... 
 

PERLU SIAP-SEDIA SEPENUHNYA

Pada masa sama katanya, mereka perlu menjadi barisan hadapan mempertahankan habis-habisan Pemimpin UMNO yang kini menerima serangan daripada segenap penjuru, selain sentiasa berada dalam keadaan terbaik untuk berdepan pilihan raya umum.

“Apabila Perdana Menteri, Dato’ Sri Najib Tun Razak membubarkan Parlimen dan mengumumkan pilihan raya umum, kita sudah bersiap-sedia sepenuhnya untuk menghadapinya,” katanya yang disambut tepukan gemuruh peserta konvensyen berkenaan.

Selain Menteri Besar yang juga Pengerusi, Badan Perhubungan UMNO Negeri, Dato’ Sri DiRaja Adnan Yaakob; antara yang turut hadir ialah Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah yang juga Ketua UMNO Bahagian Bera, Dato’ Sri Ismail Sabri Yaakob;

Timbalan Speaker, Dewan Rakyat yang juga KetuaUMNO Bahagian Kuala Krau, Dato’ Sri Ismail Said; Speaker, Dewan Undangan Negeri, Dato’ Sri Ishak Mohamad; serta Ahli-ahli Exco Kerajaan Negeri – Dato’ Sri Sharkar Shamsuddin yang juga Timbalan Pengerusi, Badan Perhubungan UMNO Negeri dan Ketua UMNO Bahagian Temerloh serta, Pengerusi Konvensyen;

Dato’ Sri Ir Mohd Soffi Abdul Razak yang juga Bendahari, Badan Perhubungan UMNO Negeri; Dato’ Sri Shahiruddin Ab Moin yang juga Ketua UMNO Bahagian Raub; Dato’ Wan Rosdy Wan Ismail yang juga Ketua UMNO Bahagian Cameron Highlands; serta, Dato’ Syed Ibrahim Syed Ahmad yang juga Ketua Penerangan, Badan Perhubungan UMNO Negeri. 

MENJIWAAI PERASAAN VETERAN KITA... Dato' Sri Hishammuddin kelihatan sedang menanyakan khabar kepada veteran UMNO kita - Chu Rahimah. 

SEBAHAGIAN PESERTA KONVENSYEN KITA... – Khabar