Friday, 20 December 2013

'Jeram' Taman Gelora...


'BRAVO' ATAS USAHA KREATIF MPK... Penulis angkat topi kepada Majlis Perbandaran Kuantan (MPK), yang kerana idea kreatifnya, muncul dengan idea mewujudkan 'jeram' buatan ini yang boleh ditemui di Taman Gelora, Kuantan yang bersempadan dengan padang golf milik Kelab Golf DiRaja Pahang. 

Seseorang yang ber'jogging' atau ber'brisk-walking' di sekeliling taman ini pasti akan perasan akan kewujudan 'jeram' ini dek kerana bunyi deruan airnya, melalui sebatang alur dari puncanya di tasik berhampiran, menuju ke arah Laut China Selatan ke timurnya.

Foto ini dirakam pada pagi Sabtu, 21 Disember semasa penulis beriadah di taman ini. 

TENANGNYA, PADA PAGI REDUP HARI SABTU... 

JIKA TELAH TIBA MASANYA... Pokok rhu yang kukuh dan menjalar dalam akarnya, pun akan tumbang juga apabila tiba masanya sungguhpun bukan 'tangan-tangan manusia' yang menyebabkannya. Inilah yang dikatakan sebagai ketentuan Ilahi sepertimana ketentuanNya jugalah, maka banjir melanda negeri ini khususnya di daerah Kuantan baru-baru ini. 

AND, LIFE GOES ON... Bilangan pengunjung yang menyertai senamrobik kelolaan MPK di Taman Gelora pagi Sabtu ini adalah kecil, mungkin kerana cuaca yang masih tidak mengizinkan. Tetapi, bak kata orang, 'life has to go on'... - Khabar