Monday, 31 December 2012

Ketepikan yang remeh-temeh, kata Menteri Besar dalam perutusan Tahun Baharu 2013;

... pastikan pentadbiran Kerajaan berjalan lancar, yang bolehkan rakyat terus berada dalam keadaan aman, tenteram dan makmur.


NOTA EDITOR;

Berikut disiarkan perutusan Tahun Baharu 2013 bermula Selasa, 1 Januari 2013 oleh Menteri Besar Dato’ Sri DiRaja Adnan Yaakob yang dirakamkan pada penghujung persidangan media sempena Majlis Penyampaian Hadiah Pelajar Cemerlang (HPC) Yayasan Pahang (YP) pada petang Jumaat, 28 Disember.


SELAMAT TAHUN BAHARU 2013... Tahun yang mencabar khususnya dengan Pilihanraya Umum ke-13 menanti. Kebetulan pula, tahunnya 2013 dan pilihanraya umum juga yang ke-13 selepas pilihanraya umum pertama tahun 1955 (sebelum Merdeka). 


Alamaya, INDERA MAHKOTA 5, KUANTAN “Saya, bagi pihak Kerajaan Negeri, ucapkan Selamat Menyambut Tahun Baharu 2013 kepada semua rakyat negeri Pahang dan juga rakyat Malaysia.

“Kita berharap tahun 2013 ini, akan mendorong kita untuk bekerja lebih kuat dalam bidang masing-maing dan kesemuanya menjurus untuk memakmurkan negara.

“Saya juga menyeru supaya kita bersama-sama memberikan kerjasama kepada YAB Perdana Menteri, yang bertngkus-lumus untuk mewujudkan satu proses transformasi dalam bidang Kerajaan dan bidang ekonomi, untuk menguatkan negara kita menghadapi cabaran.

“Jika semua orang boleh memberi sokongan insyaAllah, dasar yang dibuat oleh YAB Perdana Menteri ini akan memberikan manfaat kepada negara kita.

“Kita boleh bayangkan, dalam keadaan negara kita yang mempunyai satu sistem pentadbiran yang mantap dan pada ketika yang sama mempunyai kedudukan ekonomi yang juga kuat, kukuh;

LINGKUNGAN BERPENDAPATAN TINGGI

“Dan kita (akan) dapati rakyat berada dalam lingkungan mereka yang berpendapatan tinggi, sudah pastilah ia membawa erti bahawa negara kita makmur.

“Saya berharap, kalau boleh, kita pelbagai kaum di Pahang ini, ketepikanlah perkara remeh-temeh. Yang pentingnya, Kerajaan mesti berjalan, pentadbiran mesti lancar dan rakyat mesti berada dalam  keadaan aman, tenteram dan makmur”. – Khabar